donderdag 6 december 2012

geduld is een schone deugd....

dit jaar wou ik de winterjassen voor de meisjes zelf maken. ik had al zo veel mooie voorbeelden zien passeren in blogland, dat ik dacht: dat wil / kan ik ook.

het patroon werd rap gevonden. (in de burda van september 2012)
de stof dat viel nog niet mee. eer ik de kleur en zachtheid gevonden had waar ik tevreden mee was en waarvan ik wist dat de meisjes het zouden willen aandoen, dat was zo simpel nog niet.  gelukkig vond ik mijn (en hun) ding bij stich and co.

ik liet Noa de keuze: blauw of oker (zoals haar schoenen) en ze koos voor het laatste. de petrolblauwe koos ik voor ons Kroketje.

Maar toen begon de miserie. geen boventransportvoet, te weinig tijd, foutjes bij het stikken, niet voldoende garen, wattine en voering, knopen....het was hier echt Murphy's Law.


Maar bon, het ding is afgeraakt. Net op tijd voor de eerste sneeuw. Lekker zacht en warm, want gevoerd met superzachte fleece en wattine. 

Nu die van Kroket nog. en deze keer heb ik wel voldoende garen, knopen, wattine en voering. wel nog altijd geen boventransportvoet. en dit keer ga ik echt geen 6 lagen dikke stof onder mijn machien door proberen te trekken/duwen. sporten mag dan wel gezond zijn (en punten opleveren, ahja, we weightwatcheren hier vrolijk verder) dit doe ik echt geen tweede keer. maar  hopelijk vrijdag terug in stock. en als ik dan nog even tijd heb om die te gaan halen en dan de jas ook nog in elkaar te steken, dan zou het pas geweldig zijn. gelukkig kan het kind nog in haar jas van vorig jaar. 


          stof, knopen en wattine: stich and co
voering: stoffenpaleis

11 opmerkingen:

 1. heel schoon! Ik zou deze zelf wel willen..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schoon gelukt, ondanks alle tegenslagen en pech! En die tweede die gaat er gewoon doorvliegen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reacties
  1. Oh, en dan heb ik over die knoopjes nog niks gezegd.

   Verwijderen
  2. er zit een schoonheidsfoutje in hoor, maar ik ga niet verklappen waar :-D

   Verwijderen
 4. Wat een mooi jasje! De stof is prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik vind hem prachtig ! en die kleur helemaal mijn ding !

  Jij vroeg op mijn blog op patroon van de jas of ik dat zelf gemaakt had, dat is deels, want een deel komt uit de ottobre woman, en beetje aangepast :)

  BeantwoordenVerwijderen

bedankt om hier mee te lezen. ik hoor graag jullie opmerkingen en/of reacties