dinsdag 2 april 2013

voor hem

net voor mijn verjaardag zag ik op haar blog dat ze een workshop hemden (voor mannen) zou geven. quasi onmiddellijk gingen mijn oren flapperen, mijn hartslag gedroeg zich alsof ik een rondje ging lopen en het enige signaal dat nog over mijn neuronen en synapsen heen ging was: ik wil daar naar toe! basta!
want patronen voor mannenhemden liggen nu eenmaal niet voor het rapen en de perfectie van haar hemden deed me gewoon watertanden om dat ook te kunnen.

ik vroeg aan Superman wat hij er van zou denken en zijn antwoord was even instant als onverwacht: awel, als cadeau voor uwe verjaardag.

iedereen gelukkig dus. ik dat ik kon gaan, hij dat hij geen inspiratie meer moest zoeken voor een cadeautje en dat hij er zelf nog een hemd bovenop kreeg. der zijn ergere deals denk ik dan.

hij koos zelf zijn stof en bijipassende knoopjes in de stoffenkamer (er ligt zelfs stof klaar voor een tweede) en zocht zelf referenties voor het model dat hij in gedachten had, want hij wou een aangepaste kraag, die Nele hertekende op basis van de meegebrachte foto's.

enkele dinsdagavonden in januari reed ik dus naar gent om hieraan te werken.
een waar plezier, zo in haar gezellige atelier, met enkele dames samen, ondertussen heerlijk culinair verwend door haar superman, (ik zou er mijn man zo op workshop sturen om hem te leren koken)
 leerden we de fijne kneepjes van het mannenhemd.


het stofje was een uitdaging. het had blijkbaar wat schuin gezeten toen het geprint werd, want niet overal liepen de lijnen even recht. het was dus een echt gepuzzel om de stukken zodanig te leggen dat de tekening mooi doorliep. dankzij Nele lukte het.

het hemd is al even af en dus zijn de momenten waarop ik het met alle plezier naar de vergeetput van mislukte naaisels zou verbannen hebben al aan het vervagen, waarschijnlijk ook door de complimentjes die ik er al over kreeg. zelfs de schoonouders, de bomma en de meme vonden het goed. ik had het in ieder geval nooit verwacht met die print.


19 opmerkingen:

  1. Mooi... de details en het stofje maken het af, knap gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. mooi. Mijn man heeft tegen de aankomende familiefeest ook al een stofje en een patroon gekozen. Maar hij ging voor een iets bravere keuze ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Super !!!! (na de paasvakantie is het mijn beurt ;-) )

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Waw, schoon hemd, en hij staat er supergoed mee! Goede keuze voor die kraag.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heel mooi! Ik heb het stofje hier ook liggen en ik zou er niet onmiddellijk een mannenhemd in zien... Maar het staat hem prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wauw! Ik ben helemaal onder de indruk! Helemaal àf tot in de details en het staat hem perfect!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Petje af! Zo knap gemaakt. Meneer staat er heel goed mee. Hier thuis werd ook al geopperd om een hemd te stikken voor de MDH, maar ik vrees dat ik daar nog niet echt aan toe ben.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. chapeau!!knap om zo een hemd in mekaar te krijgen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. en het ziet ook zeer aangenaam , dank u wel mijn engeltje

    BeantwoordenVerwijderen
  10. mijn engeltje heeft me op een tipfout gewezen : het ZIT ook zeer aangenaam.
    bij deze ,...;)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Chique gedaan! Gelukkig is de vriend hier geen hemdendrager.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Het is al dat gezwoeg en gevloek meer dan waard: dit is een prachtexemplaar! Een kus van de juf en een bank vooruit ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Dit heb ik - laat het ons wijten aan de examenstress - helemaal gemist. Al een geluk dat ik het nu nog zie, want dit is echt de max!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Amai, wat een schoon hemd! Ik ben zooooo fan van dat stofje! Dat ligt hier ook nog op een doel te wachten :)

    BeantwoordenVerwijderen

bedankt om hier mee te lezen. ik hoor graag jullie opmerkingen en/of reacties