donderdag 7 maart 2013

op een grote paddestoel....

toen een goeie vriendin vroeg om mee te gaan naar het stoffenspektakel kon ik natuurlijk niet neen zeggen. het voornemen om geen nieuwe stofjes meer te kopen (voorlopig) sneuvelde dan ook vroegtijdig. ge moogt de kat niet bij de melk zetten he....(al wist ik mezelf heel goed te beheersen: 1 grote lap tricot, 2 kleine lapjes katoen en 1 couponneke maar) ik ben al met grotere buiten naar huis gegaan moet ik toegeven.

met de lente in aantocht wou ik graag een speels jurkje maken, lekker los en luchtig.
ik doorzocht al mijn boekjes en digitale patronen maar koos uiteindelijk weer voor dit kleedje (uit Petit pan.)
door de tricotstof kon ik de rits achterwege laten en was het jurkje supersnel klaar.  tis wel een beetje op de groei (maatje 104), maar liever zo dan binnen 2 maand te klein.

ik vrees alleen dat ik nog wat traantjes ga zien vloeien als dat kleedje in de was gaat moeten....stof: stoffenspektakel
patroon: jurkje Nr 21 uit knippie 4 (aug/sep 2012)4 opmerkingen:

 1. Heel mooi kleedje ... Lijkt me erg comfortabel ! Kan je me vertellen uit welke knippie het blauwe jurkje van jouw andere dochter komt ? Dit zou echt iets voor mijn tweede prinses zijn ! Alvast bedankt, Katrien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hey katrien,

  dat blauwe jurkje komt uit de burda style van september 2012
  groetjes
  heidi

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel erg leuk en ze kijk ook zo blij, dat jurkje krijg jij voorlopig niet in de wasmachine zonder drama ben ik bang, ha,ha.
  Ik ga het weekend naar de stoffenbeurs, en ik neem me maar niet eens voor om me in te houden, ik weet dat gaat toch niet lukken, vooral niet met voorjaar-en zomer stoffen. Al die kleurtjes die roepen gewoon naar mij, koop me, koop me!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een frisse foto's en heerlijke toet!

  BeantwoordenVerwijderen

bedankt om hier mee te lezen. ik hoor graag jullie opmerkingen en/of reacties