maandag 5 januari 2015

a new year...een gelukkig nieuw jaar voor jullie allemaal gewenst!
ik hoop dat 2015 je een lach op je gezicht, rust in je hoofd, beweging in je lijf, warmte in je hart, en twinkellichtjes in je ogen mag brengen. 
traditiegetrouw horen er bij een nieuw jaar ook goede voornemens. nu ben ik het type dat zich het hele jaar door wel dingen voorneemt. 
sommige dingen ben ik al weer vergeten nog voor ik goed en wel de kans heb gekregen om ze zelfs nog maar in de praktijk om te zetten. (alles elke keer weer meteen op zijn plaats zetten bijvoorbeeld) andere dingen lukken me beter. zoals het weekmenu opstellen, daar hou ik me vrij consequent aan. 

deze ochtend hoorde ik op de radio, dat je slechts 7 % kans op slagen hebt om die goede voornemens ook daadwerkelijk tot een goed einde te brengen. 
als je je voornemens deelt met andere mensen, stijgt je slaagkans maar liefst tot 32 %.
en als je er geld op inzet schoot je slaagkans helemaal de lucht in. 

geld ga ik er nu niet op inzetten, maar een lijstje maken van mijn voornemens leek me wel handig. 
ik heb in het verleden al gemerkt dat, wanneer ik iets post op mijn blog, ik me er veel makkelijker aan hou dan als ik het gewoon in mijn hoofd laat zitten. 
jullie zijn zo een beetje mijn stok achter de spreekwoordelijke deur.

hier gaan we dan met een kleine selectie 

1. (nog) gezonder eten. 
ik hou vettige, ongezonde, kant en klare zaken zoveel mogelijk uit mijn dieet, maar de zoete zonde kan ik moeilijker weerstaan. een stukje taart of chocolade kan er altijd wel in. twee ook. 
in 2015 gaan we dus verder proberen af te kicken van de suiker en ook meer te eten volgens de principes van de voedselzandloper. 
met de hulp van mijn net gekregen verjaardagscadeautjes (zijnde de boeken van pascale naessens) mag dat geen probleem zijn! 2. vaker gaan sporten.

wie heeft er dit niet op zijn lijst staan? vorig jaar begon ik goed door mij terug aan te sluiten in fitnesscentrum, dit jaar zou ik graag de frequentie optrekken en mijn loopschoenen weer wat vaker aantrekken.
doel: de 5 km (minstens) tijdens heist loopt.
ik zal "ons Evi" nog ne keer boven halen se!3. minder afval produceren.

in onze nieuwe gemeente bestaan er geen bruine huisvuilzakken, maar moet het restafval in de container. en dat afval wordt gewogen en betalen we per kg. 
verder hebben we ook nog een zak met PMD en een aparte zak voor plastics. 

sinds de kippen er zijn, is onze berg afval al sterk verminderd,(ongelooflijk wat die beesten naar binnen spelen)  maar de hoeveelheid plastic die hier op een week (of zelfs maar een dag) verbruikt wordt, is soms schrijnend. ik probeerde er al op te letten, maar ga proberen om in 2015 dit tot een minimum te beperken. later nog meer hierover!


4. een maandelijks "te naaien" lijstje maken

zoveel ideeën, zo weinig tijd. sommige plannen zijn ook zo snel naar een stoffig kamertje in mijn achterhoofd verdwenen.
ik heb vaak "wilde plannen", pinterstborden vol, een stoffenkast die zo mogelijk nog voller ligt, dus leek het me wel wat om aan het begin van elke maand een overzichtje te maken met daarop welk patroon, welke stof, welke fournituren. 
hopelijk word ik dan weer wat productiever. 

5. terug zelfstandige worden


ik heb plannen en het heeft te maken met naald en draad! 


6.proberen elke dag een betere versie van mezelf te zijn, 

deze twee drukken het wel mooi uit vind ik zelf

en jullie, wat zijn jullie goede voornemens? 
nog tips om mijn eigen voornemens tot een succes te maken? 

xxx


8 opmerkingen:

 1. Fijne voornemens. Ik ben vooral benieuwd naar puntje 5. Maak er een heel fijn jaar van!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Succes met je fijne voornemens! Leuk om ze in de spreuken weer te geven!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie voornemens! Puntje 3 is ook mijn voornemen voor dit jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. veel succes met de voornemens!!! Als ik het zo lees zal het een jaar vol avontuur worden (vooral het zelfstandige deel dan :-)) Enkele puntjes komen hier ook zeker voor, zoals dat gezonder eten, een weekmenu wordt hier ook gemaakt, maar dan gebeurd er toch weer iets onverwacht en wordt er eens snel naar de afhaal gebeld, dat gaan we zeker proberen te beperken dit jaar, Ook hier wat meer sporten , in september begon ik met zwemmen, maar door veel kinésessies in november en december viel dat wat weg, dus vanaf volgende week terug proberen en ook de loopschoenen wil ik terug aandoen (alleen nog uitzoeken waar ik evi heb achtergelaten:-) ) Ook wat meer naaien van mijn to do lijst ipv andere dingen te naaien dan die van de lijst, en vooral wat meer organisatie in het leven en vooral het huis:-) in de hoop wat minder vergeetachtig te worden en de wekelijkse "innerlijke onplof"momenten te vermijden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik nam niet dezelfde puntjes op in mijn voornemens maar ik vind ze inspirerend zoals dat van dat plastic, ik wil daar toch ook gaan op letten... maar is niet evident hé want echt alles verpakken ze... gezonder eten wil ik ook maar tot nu toe slaag ik daar niet in :( en ik ben heel benieuwd naar je zelfstandige plannen, alvast veel succes :-) mijn voornemens staan op de blog :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb geen goede voornemens gemaakt, (buiten om meer te genieten) want over het algemeen genomen ben ik nogal streng voor mezelf
  Benieuwd naar je plannen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je hebt werk gemaakt van je lijstje!Ik ben benieuwd naar het verloop ervan en dan vooral van nummertje 5!!Hou ons maar niet te lang in spanning.Mijn lijstje met voornemens vind je hier: http://ikmaakhetzelfnu.blogspot.be/2015/01/goede-voornemens-2015.html

  BeantwoordenVerwijderen

bedankt om hier mee te lezen. ik hoor graag jullie opmerkingen en/of reacties